Ο Δ. Βρύσαλης στη σύσκεψη για τα προβλήματα των σεισμόπληκτων Αρκαλοχωρίου

Η τοποθέτηση του περιφερειακού συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης, Δημήτρη Βρύσαλη, στη σύσκεψη των φορέων για τα προβλήματα των σεισμόπληκτων στο Αρκαλοχώρι:

«Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης χαιρετίζει τον αγώνα των κατοίκων του δήμου Μινώα που διεκδικούν το αυτονόητο : να ικανοποιηθούν οι ανάγκες και να αποκατασταθούν οι ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό του 2021.

Το κράτος και οι υπηρεσίες του είναι επιτελικές, αποτελεσματικές, ευέλικτες, μόνο όταν είναι να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των λίγων. Όταν όμως πρόκειται για τον λαό και τις ανάγκες του, είναι γραφειοκρατικό, δυσκίνητο και εχθρικό απέναντι στον λαό.

Ο αγώνας σας πρέπει να αμφισβητεί τις επιλογές των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και του κεφαλαίου που έχουν βρει νέα περιθώρια κερδοφορίας στην περιοχή. Οι όποιες χωροταξικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις θα γίνουν στην περιοχή θα υποταχτούν στις ανάγκες του αεροδρομίου και όχι των κατοίκων, που θα καταλήξουν ή να φύγουν ή να αποδεχτούν το «μοιραίο», ότι θα ζουν στο περιθώριο του αεροδρομίου, καθώς όλη η εικόνα της τοπικής κοινωνίας και του περιβάλλοντος, μετά την κατασκευή και τη λειτουργία του αεροδρομίου, δεν θα θυμίζει σε τίποτα την περιοχή που γεννήθηκαν και ζουν.

Είναι φανερό ότι τα συμφέροντα της ιδιωτικής κοινοπραξίας, των κατασκευαστικών ομίλων, των αεροπορικών εταιρειών, του μεγάλου ξενοδοχειακού κεφαλαίου, των τραπεζών, των μονοπωλίων καυσίμων, κ.ά. δεν συμβιβάζονται με τα συμφέροντα της κοινωνίας, του λαού της Κρήτης!

Η «ανάπτυξη και η συμμετοχή στη δίκαιη ανάπτυξη» αφορά το κεφαλαίο και όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Την ίδια στιγμή που υπάρχει ένας χορός εκατομμυρίων για επενδύσεις από επιχειρηματικούς ομίλους, με κρατικά «πακέτα» και διευκολύνσεις, ο λαός της Κρήτης αφήνεται στο έλεος, συνεχίζεται από τις 27 Σεπτεμβρίου 2021 το μαρτύριο των σεισμόπληκτων του δήμου Μινώα με τα μισογκεμισμένα σπίτια, με τους μαθητές στεγάζονται σε κοντέινερ, με τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων, κτλ, και την κοροϊδία των αποζημιώσεων – αποκαταστάσεων. Περίσσεψαν πλέον οι ανέξοδες υποσχέσεις για γρήγορη αποκατάσταση των σεισμόπληκτων και ξεχείλισε η δίκαιη οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων. Αποκορύφωμα της αναλγησίας του κράτους, οι πλειστηριασμοί σε σεισμόπληκτες κατοικίες, ως κατάληξη των νόμων όλων των κυβερνήσεων που δίνουν το ελεύθερο στα «κοράκια» των funds να προχωρήσουν με λυμένα τα χέρια.

Η εγκατάλειψη της περιοχής και των αναγκών των κατοίκων, η «ανάπτυξη» που καταστρέφει λαϊκές περιουσίες, περιβάλλον, παραγωγικές δυνατότητες, η πολιτική που ζυγίζει τα πάντα με κριτήριο των όφελος των λίγων, δεν ήρθε ουρανοκατέβατη. Είναι συνέπεια της στρατηγικής της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων που, για την κερδοφορία του κεφαλαίου, ιδιωτικοποιούν τις μεταφορές, χαρίζουν εκατομμύρια στις τράπεζες, βάζουν στο ζύγι την ασφάλεια, τις υποδομές την πρώτη κατοικία, για να κερδίζουν οι λίγοι.

Όλα τα παραπάνω χρειάζεται να γίνουν κριτήρια για να δυναμώσει ο αγώνας για τη διεκδίκηση της κάλυψης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας.

Η αναγέννηση στον τόπο σας σημαίνει σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική ΕΕ- κυβερνήσεων. Η ανάπτυξη για τους πολλούς, η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και η αποκατάσταση των σεισμόπληκτων μπορεί να γίνει πράξη μόνο με σύγκρουση με την πολιτική που θεωρεί τις ανάγκες μας κόστος .

Όλοι στην κινητοποίηση την Πέμπτη 25 Ιούλη στον β’ κόμβο της εισόδου του νέου αεροδρομίου Καστελλίου. Οι ζωές μας δεν είναι κόστος! ».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί